jorgen_BG_SmallmobileHeader_stamp2

Långa Lugnet

Välkommen till Långa Lugnet i Falun – 62 km i klassisk Faluterräng
Kuperat, vackert, roligt, utmanande… Långa Lugnets bana lämnar ingen oberörd. ”Back in the days” var Långa Lugnet ett tufft och tekniskt lopp. Idag är banan moderniserad och de tuffast partierna har fått stå tillbaka för mer lättcyklade partier. Dessutom kryddar vi med några nya singletracks av allra bästa kvalité. Men den kuperade terrängen som är så typisk för Falun finns kvar. Banan är högoktanig och tuff för dig som vill köra snabbt – se det som en utmaning. Det maffiga publikstödet inne på arenan hjälper dig att orka runt!

»Långa Lugnet och Falu CK skänker 10 kr per deltagare till Cancerfonden* som en del av vårt bidrag till forskningen! «

Nytt för 2016 är den omtalade, av Falu Stigcyklister byggda, och redan mytomspunna Flowstigen som slingrar sig ned från berget vid hopptornen. Utöver det är banan till 99% densamma som 2015. Stigar har förbättrats och spångar har gjorts säkrare. Som start bjuds du på Sjulsarvsbacken, -en klassiker när det handlar om cykeltävlingar i Falun. Fortsättning med 2,5 kilometer stigning upp till Mjölnarbo, innan banan planar ut och går vidare ut på militärens övningsområde. Tack vare ett gott samarbete med Dalregementsgruppen har vi tillgång till hela området vilket gör det möjligt att blanda grusvägarna med klassiska körvägar och trixiga endurospår. Rottnebyskogen är kvar med stigningar, fina stigar och snabba motionsspår. Tack vare att området kring hoppbackarna nu är färdigbyggt kan vi äntligen erbjuda en fantastisk vy över Lugnetområdet innan första varvning, Flowstigen och spurtpris. Första loopen är ca 28 km.Andra varvet går som tidigare ut på Jungfruberget. Intensiv, snabb, kurvig, en del rötter och stenar och hyfsat kuperad. Utsikten över Varpan vid Garves bod väl värd att beskåda. Varvning två efter 18 km. Sista delen går uteslutande på Lugnet, till stora delar på Lugnets röda, med handbyggda stigar, doserade kurvor, berms och annat roligt. Även här stöter du på backar och en skön blandning stig och motionsspår. Tillbaka för målgång efter 16 km och totalt 62 km. Samtliga vätskekontroller och tekniska zoner är beläget på Lugnet i anslutning till varvningarna.

Nu kör vi igen!


*NYHET! Nu kan du enkelt bidra via SWISH. Swisha; BESEGRA 3693 till 90 1951 4.
Du kan skriva ditt namn så att det syns på gåvan. Exempel: BESEGRA 3693 Gunnar Svan

 

Använd nedanstående länk för att sätta in bidrag. Tack!

  U T M A N I N G S I N F O .  
  Namn: Långa Lugnet  
  Hemsida: www.langalugnet.se  
  Start: Helgen den 27 Maj 2018 
  Var: Falun  

  Tid: 09:10 – 10:00 
  Längd: 62 km eller 3 alternativa sträckor  
  Kostnad: 1 minuts tävlan = 1 krona  
  Utmanare: Livsloppsrörelsen mot Cancer   
  Utrustning: Cykel, lämpliga kläder, myggolja 
  och ett ypperligt glatt humör.

  Skänk en slant till Cancerfonden - se knapp
  längre ner på denna sida - eller klicka här!  
  Anmälan: Klicka här » anmälan «  
  Boende: Sök på Faluns turistinformation  
  Följ oss på: Facebook »Länk« 
  Arrangör: Falu CK – Cykel  
  Daljunkaregatan 7,  791 37 Falun
  E-post: info@falucykelklubb.se 
  Frågor gällande Långa Lugnet skickas till 
  info@langalugnet.se

N Y H E T E R  &  I N F O .

Långa lugnet i tre versioner.
Kör hela, kör två eller kör en loop. I år gör vi Långa lugnet än mer flexibelt. Välj själv mellan tre distanser. Låt dagsformen avgöra vilken du väljer. 

Långa lugnet 62 km 
(
Den totala upplevelsen, alla tre loopar, maximal insats för maximal utdelning)
Långa lugnet 46 km 
(För dig som kört en del tidigare men av olika anledningar inte vill cykla hela. LL 46 innebär de två första looparna)
Långa lugnet 28 km 
(Perfekt för dig som vill testa ett kort långlopp. LL´s första loop)

Egen damstart lördag 1 Juni
2015 fick damerna en egen starttid. Allt för att ge er så rättvisa tävlingsförhållanden som möjligt. Responsen var positiv vilket innebär att detta återkommer även i år. Mer info om vilka klasser som kommer att inkluderas i detta förfarande dyker upp senare. 

Lilla Lugnet söndag 2 Juni
Ungdomarnas comeback Barn- och ungdomsverksamheten på cykel växer så det knakar. I sommar ger vi de små cyklisterna en alldeles egen cykeldag på Lugnet. Lilla lugnet återuppstår! » Mer info här « 

Vi ber dig som är ute och testar banan eller bara cyklar i största allmänhet att ha en ödmjuk och rar framtoning gentemot de du möter. Visa hänsyn och säg hej.

Instagram och #Hashtaggar 
Hashtagga gärna bilder när du lägger ut på Instagram: #långalugnet #långloppscupen #mitsubishimtbchallenge #langloppscupen

Till dig som gillar Dalregementets övningsområde gäller att respektera avspärrningar. Säkerställ varje gång du ger dig ut på övningsområdet att det inte pågår skjutövningar. Du hittar datum och tider för skjutövningar hittar du här.