jorgen_BG_SmallmobileHeader_stamp2

Vad gör vi för nytta?

Vad är livslopp och vad gör vi?
Livslopp är en uppmaning till utmaning, till förmån för cancerfonden. Det kan vara ditt livs lopp eller någon annans livslopp. Vi uppmanar alla som deltar i ett initiativ att skänka en krona för varje minut – Ett aktivt liv mot cancer.

På vilket sätt gör vi det
Genom aktivitet, engagemang och generositet – alla insamlade pengar går oavkortat till Cancerfonden*.

Varför gör vi det
Varje livslopp vi gör, varje minut vi deltar, varje krona vi samlar in är ett bidrag till vårt mål; 
– att fler skall överleva sin cancer.

Vad har vi bidragit till
Tillsammans har vi i årskiftet 17/18 samlat in över 1,500,000 kr.

Livslopp skapar förutsättning
att tillsammans göra en insats. Genom att göra ditt eget livs lopp eller delta i dina vänners Livslopp är du med och bidrar i ett aktivt liv mot cancer.

Livslopp är en organisation som arbetar helt ideellt.
Vi har inga administrativa kostnader. Vi ber om hjälp när vi behöver och har till dags dato samlat in över 1,500,000 kr.


*NYHET! Nu kan du enkelt bidra via SWISH. Swisha; BESEGRA 3693 till 90 1951 4. Du kan skriva ditt namn så att det syns på gåvan.
Exempel: BESEGRA 3693 Astrid Gundebo

Hjälp genom att delta eller arrangera!

Du kan bli en av oss som vill hjälpa genom att delta eller arrangera. Vår modell är enkel. Vi vill helt enkelt att det skall vara kul att göra en insats. Gillar du att cykla, promenera, löpa eller älskar någon annan form av aktivitet så kan du utmana vänner och bekanta. För varje minut du är aktiv, skänker du en krona. Utmana dina vänner i samma sak. Kanske har du redan anmält dig till något lopp. Låt den tiden omvandlas i kr och utmana andra till detsamma. Går du till jobbet? Utmana dina vänner promenera under en vecka. Lägg ihop er sammanlagda tid i minuter och omvandla det i kr. Vi tror säkert att din arbetsgivare gillar utmaningen och skänker lika mycket som ni promenerar in. Det finns bara vinnare i livslopp.

 Visst kan du göra en insats och skänka dina pengar själv. Men genom oss blir du en av oss och med vår erfarenhet kanske vi kanske hjälpa dig igång. Vår målsättning är helt klar – att fler skall överleva sin cancer.

Hur kan vi hjälpa dig komma igång?

Livslopp har sitt ursprung i långlopp.com och det arbete Anna Rydstedt lade ner innan hon tyvärr lämnade oss som en direkt påföljd av sin sjukdom. Annas utmaning långlopp finns kvar och drivs idag genom hennes make Greger.

Jörgen Claesson ramlade olyckligt strax före mål på SkateVasan. Eftersom Jörgen slog i huvudet, rutinröntgades han på Mora lasarett. Det var då Jörgens sjukdom upptäcktes. Jörgen som gillar ett aktivt liv i allmänhet och cykling i synnerhet utmanade sina vänner att cykla med honom på Vasaloppsleden. Varje minut blev en krona. Idag är det ca. 150personer som cyklar med Jörgen mellan Sälen och Mora.

Det är lätt att göra sin egen utmaning och förmodligen har du redan nu börjat tänka på de olika möjligheter du har att bidra. VIll du öka synbarheten med din utmaning kan vi lägga upp den här på sidan, men det är inget måste. Vi finns alltid tillhands om du behöver hjälp och tips.

Vi har tillsammans en bred erfarenhet av att arrangera och att agera bollplank. Dock vill vi inte göra någon utmaning för stor. Vi gillar småskalighet och att vi är många med samma mål. För på något sätt är vi alla drabbade, direkt eller indirekt.

Och det är tillsammans vi kan nå vårt mål: att fler skall överleva sin cancer.

1 krona per minut gör stor skillnad!

Mer behövs, men vi tycker att 1 krona per minut är bra. Varje livslopp vi gör, varje minut vi deltar, varje krona vi samlar in är ett bidrag till vårt mål, att fler skall överleva sin cancer. Vad du gör eller hur du väljer att utmana dig själv eller dina vänner spelar ingen roll. Det viktigaste är att vi tillsammans är med och stöttar forskningen. Livslopp skapar förutsättning att tillsammans göra en insats. Genom att göra ditt eget livs lopp eller delta i dina vänners Livslopp är du med och bidrar i ett aktivt liv mot cancer.

Livslopp är en organisation som arbetar helt ideellt. Vi har inga administrativa kostnader. Vi ber om hjälp när vi behöver och har i November 2017 samlat in över 1,500,000 kr till Cancerfonden.
Jörgen Claesson
Livsloppet.se


Jörgen viste nog inte vilka krafter han satte i rörelse när han låg nyopererad i sjuksängen. På bilden lämnar Videcs vVD Bob Huzell över en check på 50,000 kr som går direkt till Cancerfonden. Tack! 

[ Jörgen till höger ]
Anna Rydstedt
Långlopp.se


Anna startade Långlopp.com för att samla in pengar till cancerforskning 2010. När hon gick bort i cancer två år senare hade hon samlat in mer än 150,000 kr. Stort! Livslopp vill hedra hennes minne genom att fortsätta föra insamlade pengar till Cancerfonden via hennes cancerfondssida Långlopp.com 
Pärtan Jansson
Blickevent.se


Vi gör det för den goda sakens skull. Cancer är en sjukdom vi behöver forska mer om och kan vi hjälpa till ideellt och ta en del kostnader är det helt OK. Vet vi att alla bidrag spelar roll och gör skillnad.

[ Pärtan i mitten ]


Aktivera dig mot Cancer

Vi tar gärna emot tips, ideer eller upplägg som kan aktiveras. Att hitta råd och bot mot cancer har högsta prioritering 
och då är alla ideer på aktiviteter välkomna! Tipsa oss gära och aktivera dig!